Menstruationssex

Menstruationssex

For nogle er det helt normalt, for andre er det et absolut tabubelagt emne:

Der er forskellige meninger om sex i din menstruation. 

Nu er det tid til at tale om det!

Der er modsatrettede synspunkter om emnet menstruationssex:

For mange mennesker er det at have sex under menstruation, lige så normalt som på alle andre tidspunkter af måneden. Den lille smule blod gør bare ikke en forskel for dem.

For andre er blot tanken om at blive intim under menstruation en absolut no-go. Og ifølge forskellige undersøgelser ser det ud til at være tilfældet for flertallet – indtil videre. For tendensen viser, at menstruationssex bliver mere og mere normalt for mange kvinder. For eksempel, i 2019 sagde kun 16 % af kvinderne, at de havde sex under deres menstruation. 37 % sagde, at de fandt det uhygiejnisk. Dette resultat stemmer overens med lignende undersøgelser:

I en international undersøgelse af Cycle Calendar Clue og Kinsey Institute Condom Use Research Team rapporterede kun 15 % af alle adspurgte kvinder at have haft samleje under menstruation. I den aktuelle Amorelie Sex Report 2021 kan der dog ses en klar ændring: 34 % af de adspurgte kvinder har der angivet, at de har regelmæssigt sex under deres menstruation. En stærk forandring!

Sex og menstruation: et medicinsk perspektiv

Der er mange grunde til, at mange kvinder ikke har sex i deres menstruation – men ingen er medicinske. Fra et medicinsk synspunkt er der intet at sige imod det, tværtimod: sex kan endda hjælpe kvinder, der er plaget af menstruationssmerter. Kun risikoen for infektion øges, fordi blod fremskynder overførslen af ​​eksisterende infektioner. Hvis du ikke kender din sexpartner godt, bør du bruge kondom, men det gælder også uden for din menstruation.

Er sex under menstruation farligt

At der ikke forekommer sex i menstruationen, kan selvfølgelig skyldes, at nogle kvinder ikke har det specielt godt i denne tid, og nogle endda har stærke smerter. Lysten kan reduceres i løbet af denne tid, og det er forståeligt. Mindre forståeligt er dog en anden, meget afgørende faktor for ikke at have sex under menstruation: tabuet om menstruation .   

Selvom meget ændrer sig her i øjeblikket, har menstruation altid været forbundet med skam og betragtes som ulækkert og uhygiejnisk, grimt og ubehageligt. Der er også en misforståelse om, hvor meget blod en kvinde mister under sin menstruation. I gennemsnit er det 60 ml blod, hvilket er lige så meget, som der er plads til i en espressokop – fordelt på omkring fem til syv dage. Sex under menstruation ender ikke i et blodbad, som nogle tror.

Misforståelser om menstruationscyklussen og det negative billede af menstruationen skyldes især, at der stadig tales alt for lidt om perioden: Som Hygiejnerapporten 2016/2017 viser, vil 7 ud af 10 kvinder ikke tale med deres partner om sex i perioden. Ikke underligt, at menstruationssex er et problem her.  

Grunde til at have menstruationssex

Alle skal selvfølgelig selv bestemme, om de vil være intim i deres menstruation eller ej. Hvis menstruation ikke var så tabubelagt, ville mange flere kvinder sikkert gerne have sex i deres menstruation. For der er mange gode grunde til at have sex i din menstruation.

Lettere at klimaks: Mange kvinder opnår lettere orgasme under deres menstruation end på andre dage. Dette skyldes, at underlivet er meget bedre forsynet med blod på dette tidspunkt.

En orgasme kan lindre menstruationssmerter: Ikke nok med at kvinder ofte får orgasme hurtigere i løbet af deres menstruation, klimaks kan også hjælpe mod ubehagelige menstruationssmerter. Kroppen frigiver endorfiner, blodgennemstrømningen øges endnu mere og hele bækkenbunden slappes af, hvilket kan lindre kramperne i hvert fald for en stund.   

Sex kan fremskynde din menstruation : Sammentrækningen af ​​livmoderen under orgasme kan fremskynde din menstruation.  

Dit bånd kan blive stærkere: At tale åbent om din menstruation burde være en selvfølge – men sådan er det desværre stadig ikke i mange partnerskaber. At åbne op om emnet kan styrke dit bånd endnu mere. 

Sex under menstruation: 5 tips

Tal åbent med din partner om emnet. Har du nogen bekymringer eller frygt? I kan sammen beslutte, hvordan det vil være behageligt for jer.

Hvis du stadig er skeptisk, så lad være med at have sex på de tungeste dage i din menstruation. Brug i stedet de sidste par dage af din menstruation, hvor blødningen er meget let, til at mærke dig rundt.

Læg et håndklæde under, hvis du er bekymret for blodpletter på lagnerne.

Brug bløde tamponer . Det er små, trådløse tamponer, som kan forblive i skeden under samleje. 

Sluk hovedet og nyd. Menstruationssex er normalt!

Hvad sige du til sex, når du har dit lort?

Kommenter gerne og lad os høre om du er for eller imod sex i perioden.

/Tilføjelse fra redaktionen:

Her på Sensuelle har vi kvinder i gennemsnit sex 2,5 gange pr. periode, hvilket kan være onani, oralsex og/eller samleje. Så hvis du har lysten, så er du ikke alene.

#sensuelle sensuelle #menstruation #sex #menstruationssex #blod #periode #livmoder #lyst #tampon #orgasme #sundt #skeptisk #tabu #hurtigere #orgasme #onani #underliv #erotik #erotisk

Husk at tilmelde dig vores nyhedsmail, som kommer når der er noget spændende at skrive om, som f.eks nye blog indlæg, anmeldelser eller andet frækt. Vi sender altid vores nyhedsmail ud om fredagen, så weekenden kan blive ekstra fræk.

Fræk Fredagsmail

Få en hilsen hver fredag og bliv updatet på hvad der sker på vores frække side.

Vi spammer ikke!

3 tænkte på "Menstruationssex"

  1. Spændende indlæg. Jeg har altid selv, måtte løse mine seksuelle lyster, når jeg var i perioden.
    Mit største problem har altid været, at jeg i den periode, har virkeligt mere lyst, end i resten af min cyklus, så frustrerende, at jeg altid måtte løse min udfordring selv.

    Jeg har vist artiklen til min kæreste for en måned siden og vi har netop prøvet det sammen i min periode. Jeg syntes det var vildt fantastisk oplevelse og min mand igennem 7 år var ikke helt afskrækket, selvom han altid tidligere syntes eller har sagt, at det på en måde var ulækkert, at have sex i perioden.

    Så jeg ville egentlig bare skrive tak.

    Tak for at i bragte det på banen og at denne artikel, har rykket min mands grænser og givet mig muligheden for, at få en mere alsidigt sexliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *